opc_loader

Wensenlijst

Eco-tec.nl is partner van BTB Mouldings B.V. 


BTB is opgericht in 1994 en het bedrijf vestigde zich in Harderwijk. Aanvankelijk startte BTB als een recycling bedrijf. Met als doel het inzamelen, bewerken en verwerken van PVC afvallen tot een bruikbare en duurzame grondstof. Met innovatieve kracht en kwaliteit ‘made in Holland’ is BTB in 2007 gestart met het produceren van PVC vloertegels. Het ontstaan van BTB Mouldings was een feit.
De PVC vloertegels worden gemaakt van 100% hoogwaardig gerecycled materiaal. De PVC vloertegels van BTB Mouldings zijn zowel maatschappelijk als economisch duurzaam verantwoord.

Door de jarenlange ervaring in de recycling heeft BTB Mouldings een constante stroom van hoogwaardige PVC afvalstromen weten te creëren. BTB Mouldings is continu bezig haar producten te verbeteren en innovaties toe te passen.


BTB Mouldings en het Cradle to Cradle principe?

Het Cradle-to-Cradle concept is een nieuwe kijk op duurzaam ontwerpen, uitgebracht in een boek van William McDonough en Michael Braungart ‘Cradle-to-Cradle: Remaking the Way We Make Things’.

De kern van het “Cradle-to-Cradle” principe ligt in het concept; afval is voedsel. Alle gebruikte materialen zouden na hun leven in het ene product, nuttig kunnen worden ingezet in een ander product. Hierbij zou geen kwaliteitsverlies mogen zijn en alle restproducten moeten hergebruikt kunnen worden of milieuneutraal zijn. Deze kringloop is dan compleet. De PVC Vloertegels van BTB Mouldings worden volgens het principe van Cradle-to- Cradle (C2C) geproduceerd, de tegels zijn gemaakt van gerecycled PVC en deze tegels zijn weer 100% recyclebaar!

Duurzame ontwikkeling is de ontwikkeling waarbij de huidige generatie in haar noden voorziet, zonder de mogelijkheden daartoe voor de volgende generatie te beperken. Het Cradle-to-Cradle (C2C) principe gaat verder en wil voorzien in onze eigen noden, maar ook de toekomstige generaties van meer mogelijkheden voorzien. Het motto daarbij is probeer goed te zijn in plaats van minder slecht! (Bron; www.cradletocradle.nl)

Waarom Eco-tec.nl?
Onze website is in het leven geroepen om de bestellingen, groot en klein, eenvoudig en snel, online te kunnen verwerken. U kunt nu 24 uur per dag, 7 dagen in de week, uw bestelling plaatsen.
Met uw eigen account logt u in en in uw eigen omgeving uw bestellingen plaatsen en inzien. Mocht u op een andere manier willen bestellen, mail of bel ons.  


Logo BTB       Logo_eco-tec-01

Eco-tec onderdeel van Multi-tec BV
Molenmakershoek 64a
7328 JK Apeldoorn
Gelderland
055 303 41 89
info@eco-tec.nl
IBAN: NL75 INGB 0006 2989 17 t.a.v. Multi-tec B.V.
BIC: INGBNL2A
KvK: 61753416
Btw: NL854473750B01

Contact

*